Kempenklassement

RUTGER WOUTERS NAAR ZEGE IN LUYKSGESTEL

In een zonovergoten grensdorp Luyksgestel werd op de laatste maandag van juni de jaarlijkse Kermisronde verreden. Aan de start stonden 47 eliterenners, beloften en amateurs voor een wedstrijd over 90 kilometer. Daarbij ook de nationale kampioenen Jens van den Dool (elite zonder contract) en Tibor del Grosso (beloften). Ook zij konden niet verhinderen dat twee routiniers uit het deelnemersveld halverwege de koers uit het peloton wegreden. De Belgische tijdritkampioen Rutger Wouters en de in België woonachtige Tom Vermeer. Het was de 32-jarige docent uit Beringen die zich in de finale het sterkste toonde. Dat betekende voor Wouters ook zijn dertiende seizoenzege. Jens van den Dool eindigde als derde en kwam daarmee ook op het podium. De Zeeuw Rico van Damme blijft leider in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. De volgende wedstrijd in deze serie is de Kermisronde van Bergeijk op dinsdag 16 juli 2024.

De uitslag:

https://mijn.knwu.nl/calendar/races/80001

De stand in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement

Tussenstand na Luyksgestel

(Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: