Kempenklassement

AMATEUR LUUK SILLEKENS VERRAST IN HEL VAN RIETHOVEN

Op Kermismaandag 17 juni werd traditiegetrouw de plaatselijke wielerronde in Riethoven verreden. Bijna dertig elite-beloften en amateurs stonden er aan het vertrek van de 90 kilometer lange “Hel” van Riethoven. Daarbij ook een vijftal Zuid-Afrikaanse renners, waarvan de meesten debuterend op Europese bodem. De wedstrijd zelf stond in het teken van diverse aanvalspogingen die niet allemaal ver genoeg reikten. In de beginfase toonde vooral Tempo-renner Luuk van Gestel zich bijzonder bedrijvig. De meest serieuze aanval kwam op naam van de eindwinnaar van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement van vorig jaar Tom Vermeer. Maar ook hij werd door het peloton ingerekend. Met een vrijwel compleet peloton ging men de laatste ronde van 2,7 kilometer in. Ook voor de wielersupporters langs de kant was het een verrassing dat de 22-jarige amateur Luuk Sillekens uit Oirschot de elite-en beloftenrenners met enkele fietslengten klopte. “Bij de klinkers kwam ik alleen voorop te zitten en ben doorgegaan. Dat ik hier win is ook voor mij een verrassing.” Nog steeds nagenietend van zijn overwinning tijdens de huldiging vertelde de voormalige voetballer dat dit pas zijn tweede seizoen als wielrenner is. Stan Godrie van Tempo-Hoppenbrouwers-VIRO sprintte naar de tweede plaats, terwijl de Rico van Damme met zijn derde plaats opnieuw in het kerkdorp op het podium kwam. De Zeeuwse coureur blijft leider in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. De volgende wedstrijd in deze serie wordt volgende week maandag 24 juni in Luyksgestel verreden. Aan de categorieën elite en beloften zijn nu ook de amateurs toegevoegd.

De uitslag van de Kermisronde van Riethoven is hier te bekijken:

https://mijn.knwu.nl/calendar/races/79647

(Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: