Kempenklassement

PROGRAMMA JEUGDKLASSEMENT 2024 DEFINITIEF

Na de laattijdige vaststelling van de jeugdwedstrijdkalender van de nieuwe KNWU-Regio Zuid bleek dat het niet mogelijk was voor de wedstrijdorganisatoren van ’t Loo om op zondag 15 september 2024 de KNWU-jeugdcategorieën te laten starten. Dit omdat de jeugdwielerronde in Heerlen-Molenberg de oudste rechten heeft om op deze datum te organiseren. Daarnaast is er dit jaar ook in Limburg een overkoepelend jeugdklassement. Daarom hebben we met de lokale organisatoren in ‘t Loo contact opgenomen of hun wielerronde verzet kon worden.

Inmiddels is bekend dat de wielerronde verreden wordt op zaterdag 14 september 2024 als finale van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement voor de KNWU-jeugd en de Elite-beloften mannen. Hoofdsponsor Dirk Bellemakers pleitte er al eerder voor om de wedstrijden voor de KNWU-jeugd opnieuw in het klassement op te nemen. Die reeks is nu uitgebreid met andere jeugdwielerrondes buiten de Kempenregio. Daardoor krijgt het klassement voor deze categorie de benaming GREENIUZ-BELISOL JEUGDKLASSEMENT.

De volgende wedstrijden tellen mee voor het klassement:

Zondag 7 april 2024               Hoppenbrouwers Techniek Jeugdronde Reeshof (Tilburg)

Zondag 21 april 2024             Jeugdronde van Dommelen

Donderdag 9 mei 2024          Output Jeugdronde van Schijndel

Zondag 19 mei 2024              Ekoplaza Ronde van Uden

Zaterdag 31 augustus 2024   Kermisronde van Weebosch (Bergeijk)

Zondag 1 september 2024    Jeugdronde van Geldrop

Zaterdag 14 september 2024 Ronde van ’t Loo (Bergeijk)


Geplaatst

in

door

Tags: