Kempenklassement

KALENDER KEMPENKLASSEMENT 2024 BEKEND

Na overleg met de wedstrijdorganisatoren uit de Kempen is het wedstrijdprogramma van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement voor 2024 bekend gemaakt. Voor de 27e keer wordt er dit jaar door de elite-beloften mannen gestreden om de punten voor het overkoepelend klassement. In vergelijking met vorig jaar is de wielerronde van Ospel verdwenen uit de wedstrijdkalender omdat er een overstap is gemaakt naar de NWB.

Helaas komt er na tien uitgaves wel een einde aan het Kempenklassement voor de vrouwen. Door de toename van het aantal internationale wedstrijden voor deze categorie werd het in de afgelopen jaren steeds moeilijker om telkens een acceptabel deelnemersveld aan de start te krijgen. De meeste wedstrijdorganisatoren kozen vorig jaar vervolgens voor de categorie clubvrouwen. Slechts drie organisaties in de Kempenregio hadden voor het komende wegseizoen een vrouwenwedstrijd in hun programma opgenomen.

Hoofdsponsor Dirk Bellemakers pleitte er voor om de wedstrijden voor de KNWU-jeugd opnieuw in het klassement op te nemen. Die reeks wordt nu uitgebreid met andere jeugdwielerrondes buiten de regio. Daardoor krijgt het klassement voor deze categorie de benaming GREENIUZ-BELISOL JEUGDKLASSEMENT. De wedstrijdkalender voor de jeugd is nog niet definitief.

WEDSTRIJDPROGRAMMA ELITE-BELOFTEN MANNEN

Maandag 1 april (Tweede Paasdag)- 56e Grote Ronde van Gerwen

Zaterdag 25 mei- 8e Kermisronde van Westerhoven

Maandag 17 juni- 31e Kermisronde van Riethoven

Maandag 24 juni- 56e Kermisronde van Luyksgestel

Dinsdag 16 juli- 30e Kermisronde van Bergeijk

Maandag 29 juli- 67e Kermisronde van Duizel “Om de Gele Trui”

Maandag 12 augustus- 41e Kermisronde van Steensel

Zaterdag 24 augustus- 53e Wielerronde van Hapert

Zaterdag 14 september- 4e Wielerronde van ’t Loo Bergeijk

 


Geplaatst

in

door

Tags: