Kempenklassement

NA TIEN EDITIES EINDE AAN KEMPENKLASSEMENT VROUWEN

Door de internationale successen van de Nederlandse wielrensters werd er in 2012 voor het eerst een overkoepelend Kempenklassement voor de vrouwencategorie verreden. Na tien uitgaves komt er dit wegseizoen geen vervolg. Vooral in de beginjaren was er volop belangstelling om aan de wedstrijdenreeks deel te nemen. Maar liefst op negentien verschillende locaties werd er een vrouwenwedstrijd in deze serie verreden. Nina Kessler is lijstaanvoerder met drie eindoverwinningen. Tweemaal ging de eindzege in het klassement naar Vera Koedooder, Evy Kuijpers en Anna van Wersch. Eénmaal werd Monique van de Rhee eindwinnares. Na de Coronaperiode liep het aantal deelneemsters steeds verder terug. Het internationale wedstrijdaanbod voor de UCI-rensters groeide en vaak pasten de criteriums niet in hun voorbereiding. Dit jaar telt ons land maar liefst honderd UCI-rensters. Nadat er vorig jaar in Gerwen maar één UCI-renster had ingeschreven besloten de overige Kempische wedstrijdorganisatoren te kiezen voor wedstrijden die alleen voorbehouden waren aan clubrensters. In de voorbereiding op het komende wegseizoen werd duidelijk dat er nog maar drie wielerrondes voor de vrouwen in het kader van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement georganiseerd zouden worden. Daarom is in overleg met de hoofdsponsor het moeilijke besluit genomen om te stoppen met het overkoepelend klassement voor de vrouwen. We willen alle deelneemsters aan die tien uitgaves bedanken voor hun deelname en hopen in de toekomst nog eens terug te kunnen keren met het klassement!

(Foto: Nina Kessler won driemaal het eindklassement)


Geplaatst

in

door

Tags: