Kempenklassement

RICO VAN DAMME OOK ONKLOPBAAR IN LIMBURGSE OSPEL

Op de derde zaterdag van augustus werd de negende editie van de Global Tour ‘d Oospel in het Limburgse Ospel verreden. Voor het tweede opeenvolgende jaar was de wielerronde opgenomen in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement als enige wedstrijd buiten de Kempenregio. Aan de start stonden achttien elite en beloften-renners, aangevuld met negen renners uit de amateurcategorie. Klassementsaanvoerder Tom Vermeer was één van de eersten die een ontsnapping op touw wilde zetten. Uiteindelijk lukte dat ook en hij kreeg de Zeeuw Rico van Damme, de Limburger Tom Smeets en de West-Brabander Kevin Reuvers met zich mee. Zij zouden voorop blijven met een maximale voorsprong van vijftig seconden. In de finale van de wedstrijd zou het duo Koos Jeroen Kers en Jasper de Laat de vier koplopers tot op een halve minuut naderen. In de eindsprint behaalde Rico van Damme zijn derde overwinning in één week tijd. Tom Smeets sprintte naar de tweede plaats vóór Kevin Reuvers die derde werd. De leider in het klassement Tom Vermeer viel met zijn vierde plaats net buiten het podium maar zag zijn leiderspositie (ook door de volle winst in de tussensprints) rianter worden. De finalerit van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement is ook dit jaar weer de Ronde van ’t Loo. Op zondag 17 september zal de dagwinnaar van Ospel Rico van Damme niet aan de start verschijnen. “Uit geloofsovertuiging rijd ik op zondag geen wedstrijden. De andere dagen van de week kan ik voldoende wielerkoersen rijden in België en Nederland.”

De uitslag is te vinden via deze link:Uitslag Global Tour d’Oospel Ospel

(Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: