Kempenklassement

RICO VAN DAMME MAAKT ZEGEGEBAAR IN 40e KERMISRONDE VAN STEENSEL

Met 46 vertrekkers in de Steenselse Kermisronde bij de Elite-beloften en amateurs waren er tevreden gezichten bij de lokale organisatoren. Ook het wedstrijdverloop bij deze jubileumronde was bijzonder attractief. Al vroeg in de wedstrijd slaagden de beide Zeeuwen Rico van Damme en Timo de Jong erin om samen met Noord-Hollander Jesse de Rooij erin om uit de greep van het peloton te blijven. Toen de Fries Harry Sweering vooraan aansloot liep de voorsprong zienderogen uit tot een halve minuut op een achtervolgend vijftal. Het was streekrenner Paul Gruijthuizen die het initiatief nam voor de tegenaanval. Hij kreeg Sebastiaan Oranje, Raymond Kreder, Coen Vermeltfoort en Koos-Jeroen Kers met zich mee. In de eindsprint toonde Rico van Damme zich de snelste van de koplopers en won daarmee de derde Kempische kermiskoers in twee jaar tijd. “Ik rijd hier graag want er is en bijzondere sfeer en een enthousiast publiek. Zijn provinciegenoot Timo de Jong (tweede) en de van een voetbreuk herstelde Jesse de Rooij (derde) mochten eveneens op het erepodium. Klassementsaanvoerder Tom Vermeer had tijdens de wedstrijd kettingproblemen waarvoor geen rondevergoeding gegeven kon worden. Hoewel hij nog steeds aan de leiding staat in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement is het puntenverschil met de nummer twee Coen Vermeltfoort aanzienlijk kleiner geworden. Aanstaande zaterdag wordt het overkoepelende klassement voortgezet met de Global Tour d’Oospel in het Limburgse Ospel. De wedstrijd voor Elite, beloften en amateurs gaat om 18.15 uur van start.

De daguitslag van de Kermisronde van Steensel is hier te vinden:

Uitslag Kermisronde van Steensel

(Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: