Kempenklassement

PAULIEN KOSTER SPRINT NAAR OVERWINNING IN STEENSEL

Op Kermismaandag was er traditioneel veel publiek komen opdagen om hun favorieten in de wielerronde van Steensel aan te moedigen. Aan de inschrijvingstafel hadden zich 28 licentiehoudsters gemeld om deel te nemen aan de finale van de Greeniuz-Belisol Kempenklassement. Daarbij bestond het derde deel van het deelnemersveld uit junioren-vrouwen. Vooral de jonge Zoë van Velzen (vorige week nog actief tijdens de WK in Glasgow) toonde zich regelmatig voorin in de strijd om de punten voor de leidersprijs. Die zou uiteindelijk terecht komen bij de West-Brabantse Dèvon Kuijstermans die door een lokale groep wielervrienden ook uitgeroepen werd tot meest strijdlustigste renster. Klassementsaanvoerder Anna van Wersch reed attent mee in de groep, verzamelde extra punten in de tussensprints en zou niet meer bedreigd worden in het klassement. “Ik had voor aanvang van het seizoen niet gedacht dat ik mijn eindoverwinning van vorig jaar zou kunnen herhalen. Het is boven verwachting goed gegaan” was haar reactie na afloop. Ze kreeg de groen-blauwe leiderstrui tijdens de huldiging door Wil Bellemakers, namens Greeniuz en Belisol,  uitgereikt. De koers zelf eindigde in een groepssprint waarin de Drentse Paulien Koster zich overtuigend de snelste toonde vóór de Twentse Marit Cent. Bente van den Nouweland stond met haar derde plaats op het podium. Die klassering kon ze net niet behalen in de eindrangschikking ondanks een gedurfde aanval onderweg. Bente eindigde nu vierde in het eindklassement. Eindwinnares Anna van Wersch krijgt nu Elisa Serné (tweede) en Paulien Koster (derde) naast zich op het eindpodium tijdens een speciale bijeenkomst in het najaar.

De daguitslag is hier te vinden: Uitslag Kermisronde van Steensel

(Foto: Theo van Sambeek)


Geplaatst

in

door

Tags: