Kempenklassement

ANNA VAN WERSCH OPNIEUW EINDWINNARES KEMPENKLASSEMENT

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Anna van Wersch de eindwinnares van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement geworden. Door haar eindoverwinning ontvangt ze dit najaar tijdens de traditionele Eindprijsuitreiking opnieuw haar eerste prijs van duizend euro. Op de tweede plaats in het eindklassement is Elisa Serné (prijzenbedrag 750 Euro) geëindigd, terwijl Paulien Koster door haar derde plaats in de eindstand 500 Euro in ontvangst mag nemen. In totaal ontvangen de eerste twintig in het algemeen klassement eindprijzen die gelijk zijn aan de geldprijzen van de mannen.

In totaal 128 wielrensters zijn in het eindklassement opgenomen. Daarbij een groot aantal licentiehoudsters die alleen punten hebben verzameld in de ZLM Omloop der Kempen. Daarom geeft het klassement een vertekend beeld. Nu deze wielerklassieker steeds meer een internationale uitstraling krijgt is in overleg met mede-organisator John van den Akker besloten de wedstrijd volgend jaar niet meer in het overkoepelende klassement op te nemen.

Alleen in de wedstrijden in Gerwen en Luyksgestel werd dit jaar eveneens startgelegenheid geboden aan de UCI-rensters die deel uitmaken van een World Tourploeg of continentaal team.

De wedstrijdorganisatoren van Westerhoven, Riethoven, Duizel en Steensel hebben naar aanleiding van het geringe aantal deelneemsters van vorig jaar de keuze gemaakt voor de combinatie clubvrouwen, amateurs en junior-vrouwen. Gemiddeld stonden er nu zo’n dertig rensters in de criteriums aan de start en dat was aanmerkelijk meer dan in 2022.

Het eindklassement van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement ziet er als volgt uit:

EKEBVSteensel

(Foto:Theo van Sambeek)


Geplaatst

in

door

Tags: