Kempenklassement

ZEEUW RICO VAN DAMME OPPERMACHTIG IN NAT DUIZEL

De traditionele Duizelse kermiskoers om de “Gele Trui” bij de elite, beloften en amateurs werd overschaduwd door de voortdurende regenval. Op de kletsnatte klinkers werd er toch felle strijd geleverd om de extra eindprijzen, terwijl de gebruikelijke premieregen ook kenmerkend was voor de wielerronde in het Kempendorp. De regionale renners Rens Vermeulen en Luuk van Gestel lieten zich niet onbetuigd in de vele ontsnappingspogingen. In de finale reed topfavoriet Coen Vermeltfoort weg uit het uitgedunde peloton. In eerste instantie sloot Luuk van Gestel aan, die even later gezelschap kreeg van de Zeeuw Rico van Damme. Met drieën bleven ze vooruit. De elite-renner uit het Zeeuwse Yerseke klopt verrassend zijn medevluchters Coen Vermeltfoort (tweede) en Luuk van Gestel(derde). Vorig jaar won van Damme nog de Riethovense kermisronde. “Ik rijd hier graag in deze contreien en hoop nog meer aan de start te kunnen staan van deze koersen.”  Het gesprek van de dag ging over het geringe aantal gestarte renners in deze wedstrijd. Met in totaal 22 deelnemers waaronder ook een zevental amateurs. In het Greeniuz-Belisol Kempenklassement blijft Tom Vermeer aan de leiding staan met 27 punten voorsprong op Coen Vermeltfoort. De volgende wedstrijd in deze serie is de Kermisronde van Steensel op maandag 14 augustus. Daarna staan ook nog de criteriums in Ospel en ’t Loo op het programma.

De uitslag is hier te vinden: Uitslag Duizel

 

(Foto: Coen van Kruijsdijk)


Geplaatst

in

door

Tags: