Kempenklassement

LEIDSTER ANNA VAN WERSCH WINT IN REGENACHTIG DUIZEL

Met maar liefst dertig deelneemsters (verdeeld over acht nationaliteiten) ging op Kermismaandag in wielerminnend Duizel de wedstrijd voor de vrouwen van start. Een aantal waar de organisatie best tevreden over was. In een eerder stadium had men al het besluit genomen om de UCI-rensters geen startgelegenheid te bieden. Ondanks de gestaag neerplenzende regen was het een attractieve koers. Waar uiteindelijk in een massasprint de klassementsaanvoerder Anna van Wersch uit Maastricht zich de snelste toonde en de traditionele “Gele Trui” in ontvangst mocht nemen. Ze boekte in Duizel haar tweede zege van dit wegseizoen. De Drentse Paulien Koster uit Meppel verzekerde zich van de tweede plaats, terwijl de beloftevolle Iris Timmermans uit Bingelrade derde werd. In het Greeniuz-Belisol Kempenklassement verstevigde Anna van Wersch haar leiderspositie en heeft nu 36 punten voorsprong op de nummer twee Elisa Serné. De strijd om de derde plaats in het klassement wordt ook bijzonder spannend met nog één wedstrijd voor de boeg: Paulien Koster is Bente van den Nouweland tot op vier punten genaderd. De finale van de vrouwencategorie vindt plaats op maandag 14 augustus in kermisvierend Steensel.

De uitslag is hier te vinden: Uitslag Duizel

 

(Foto: Björn van der Schoot)


Geplaatst

in

door

Tags: