Kempenklassement

COEN VERMELTFOORT SPRINT NAAR ZEGE IN BERGEIJK

Met ruim veertig vertrekkers ging op Kermisdinsdag de jaarlijkse wielerronde van Bergeijk voor de elite en beloften van start. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de leider in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement Tom Vermeer gehuldigd in verband met het behalen van de nationale titel bij de elite zonder contract. Het internationale deelnemersveld (met enkele Japanners en Nieuw-Zeelanders) maakte er vanaf het begin een levendige wedstrijd van. De Limburger in Brabantse dienst Remon Delnoije was de eerste die alleen weg probeerde te rijden. Hardrijder Marien Boogerd verzamelde de meeste punten voor de leidersprijs ondanks zijn zware val voorbij de finishlijn. Uiteindelijk zouden er achttien coureurs voorin overblijven die sprintten om de overwinning. Daarin toonde Coen Vermeltfoort zich met overmacht de snelste vóór Raymond Kreder en Jos Koop. “Ik had de wielerronde van Bergeijk nog niet op mijn erelijst staan. Een mooie wedstrijd om te winnen met zoveel publiek. De warmte speelde me de afgelopen periode parten maar vandaag minder” was de reactie na afloop van de Vlijmense winnaar. Door zijn overwinning en de behaalde punten in de tussensprints staat Vermeltfoort nu tweede in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement met 129 punten. Klassementsaanvoerder Tom Vermeer heeft in totaal 176 punten verzameld. Op de derde plaats in de tussenstand vinden we Jos Koop terug met 118 punten. De volgende wedstrijd die meetelt voor het overkoepelend klassement is de Kermisronde van Duizel “Om de Gele Trui” op maandag 31 juli.

(Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: