Kempenklassement

RENS VERMEULEN OPPERMACHTIG IN KERMISRONDE HAPERT

Op Kermisdinsdag kregen de 32 vertrekkers bij de elite-beloften en amateurs in Hapert halverwege de wedstrijd een flinke bui over zich heen. Door enkele valpartijen en lekke banden kreeg de wedstrijd een ander verloop. Voornaamste slachtoffers met een lekke band waren de nummer twee uit het Greeniuz-Belisol Kempenklassement Koos Jeroen Kers en Jasper de Laat. In verband met de lengte van het parkoers was er geen ronde vergoeding. Lange tijd zag het ernaar uit dat de groep vooraan (gereduceerd tot dertien renners) bijeen zou blijven. Totdat belofte Rens Vermeulen uit Luyksgestel op het natte wegdek een tweede poging waagde en nu de klassementsleider Tom Vermeer met zich meekreeg. Het duo zou uiteindelijk vijftien seconden voorsprong bij elkaar sprokkelen en samen gaan strijden om de overwinning. Daarin toonde streekrenner Rens Vermeulen (foto) zich de beste. “Dit is mijn eerste echte overwinning. Ik had in Tom Vermeer een goede medevluchter die het tempo hoog hield. Het was vandaag voor mij een goede test voor de wielerronde voor eigen publiek volgende week maandag,” was de reactie van de winnaar. De nummer twee op het podium Tom Vermeer zag zijn voorsprong op Koos Jeroen Kers in het overkoepelende klassement groeien. De verrassing op het podium was Steyn van der Veen uit de Achterhoek, die met zijn derde plaats ook zijn eerste podiumplaats uit zijn nog korte wielerloopbaan veroverde. De leidersprijs van Blast Cycling Wheels ging naar Coen Vermeltfoort. Door de verwachte slechte weersomstandigheden hadden organisatie en jury tijdens de wedstrijd wijselijk het besluit genomen om de wielerronde in te korten. De volgende wedstrijd in het kader van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement is de Kermisronde van Bergeijk op dinsdag 11 juli.

(Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: