Kempenklassement

BENTE VAN DEN NOUWELAND SNELSTE IN KERMISVIEREND RIETHOVEN

Met achttien deelneemsters ging op Kermismaandag in Riethoven de wedstrijd voor de vrouwen van start. Anna van Wersch startte in de leiderstrui van het Greeniuz Belisol Kempenklassement en toonde zich in de tussensprints om de extra punten samen met de nummer twee in het klassement Elisa Serné bijzonder bedrijvig. Ook de Drentse Paulien Koster en haar clubgenote Inez Beijer (winnares van de leidersprijs) waren regelmatig voorin te vinden. Uiteindelijk zouden er twaalf vrouwen gaan strijden om de overwinning. Daarin toonde Bente van den Nouweland (foto) uit Rijen zich de snelste. “Ik kon nog net op tijd vooraan aansluiten en sprintte naar mijn eerste overwinning van dit seizoen”, was de reactie na afloop van de renster in het shirt van Restore Cycling. Paulien Koster eindigde op de tweede plaats, terwijl klassementsleidster Anna van Wersch het podium met een derde plaats completeerde. Anna van Wersch behield haar leiderstrui en heeft nu in het klassement tien punten voorsprong op Elisa Serné. De volgende wedstrijd in het kader van het Kempische regelmatigheidsklassement wordt op maandag 26 juni verreden in kermisvierend Luyksgestel. In de vorm van een omnium bestaande uit een rit in lijn en een afvalkoers.

(Foto: Jo Nederkoorn)


Geplaatst

in

door

Tags: