Kempenklassement

JOOST NAT SNELSTE IN KERMISRONDE WESTERHOVEN.

Voor de zevende editie van de wielerronde van Westerhoven stonden er ook bij de elite-beloften mannen ongeveer veertig coureurs aan het vertrek. Na het lossen van het startschot hielden die er een hoog tempo op na. De eerste vluchter was de Limburger Remon Delnoije die een sterke wedstrijd reed. Hij werd voorin afgelost door Ruben van Randeraat (in het clubshirt van Willbrord Wil Vooruit) die er vervolgens alleen vandoor ging. Het was de Noord-Hollander(en latere winnaar) Joost Nat die rondenlang dichterbij leek te komen, maar hier bleek toch sprake van een “chasse patate”. Uiteindelijk reikte ook de uitlooppoging van Ruben van Randeraat niet ver genoeg, maar moest hij genoegen nemen met de leidersprijs. De eindsprint moest de beslissing brengen. Waar de wielerkenners wellicht rekenden op een zege voor de snelle Jos Koop was het zijn clubgenoot van de organiserende vereniging TWC de Kempen de belofte Joost Nat die zegevierde. “Ik fiets nog niet zo heel lang en win vandaag hier mijn eerste koers. Ongelooflijk!” was de reactie na afloop van de winnaar. Jos Koop werd tweede vóór Jasper de Laat.  Tom Vermeer nam de leiding in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement over van de afwezige Martijn Razenberg. “Ik doe al heel wat jaren mee aan de kermiskoersen in de Kempen, maar nooit eerder veroverde ik de leiderstrui.” De volgende wedstrijd in het kader van het overkoepelende klassement wordt verreden op maandag 19 juni in kermisvierend Riethoven.

 

(Foto: Theo van Sambeek)


Geplaatst

in

door

Tags: