Kempenklassement

JACHT OP LEIDERSTRUI IN KERMISRONDE WESTERHOVEN.

Op de laatste zaterdag van deze meimaand wordt de wedstrijdenserie van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement voortgezet in kermisvierend Westerhoven. Om vier uur gaan een veertigtal vrouwen van start voor hun wedstrijd over 65 kilometer. Naar aanleiding van het geringe aantal deelneemsters van vorig jaar heeft de organisatie gekozen voor een wielerkoers voor de vrouwen in clubshirt. Na haar overwinning in de ZLM Omloop der Kempen Ladies ontbreekt klassementsaanvoerder Charlotte Kool op de deelnemerslijst. Wel komen de nummers vier en vijf in het tussenklassement aan het vertrek. Elisa Serné (de eerste leidster na haar zege in de Grote Ronde van Gerwen) en de eindwinnares van vorig jaar Anna van Wersch die beiden evenveel punten hebben verzameld. De Twentse Marit Cent, staat negende in het klassement op elf punten van dit tweetal, behoort eveneens tot de favorieten. De lokale wielersupporters kijken uit naar de verrichtingen van Maud Kaptheijns. Voor eigen publiek won zij de wielerronde vijf jaar geleden.

 

Ook de leider in het algemeen klassement bij de mannen Martijn Razenberg heeft niet ingeschreven voor de Kermisronde van Westerhoven. Een kandidaat om de trui nu over te nemen is Coen Vermeltfoort, die in het klassement twaalf punten achterstand heeft op de huidige leider. De sprinter uit het Volker Wessels Cycling Team won zondag overtuigend de Simac Omloop der Kempen en zegevierde in 2016 al eens eerder in het kerkdorp. Op de vijfde plaats in het klassement is Tom Vermeer te vinden, die dit wegseizoen regelmatig voorin de uitslagen eindigde. Met Koos-Jeroen Kers en Jasper de Laat komen er coureurs aan het vertrek die al diverse keren op het podium stonden in deze Kermisronde. Andere kanshebbers zijn o.a. Raymond Kreder, de Belg Joren Segers (in eigen land tot dusver goed voor twee seizoenzeges), de winnaar van vorig jaar Remco Stam, de Zeeuw Rico van Damme en het Kempentrio Jos Koop en Jordy en Rens Vermeulen. De zestig ingeschreven elite en beloftenrenners vertrekken om zes uur voor 80 kilometer.

 

(Op de foto van Jo Nederkoorn het podium van 2018 met de plaatselijke winnares Maud Kaptheijns in het midden)


Geplaatst

in

door

Tags: