Kempenklassement

POWERED BY BELISOL IN ZLM OMLOOP DER KEMPEN

Tijdens de ZLM Omloop der Kempen Ladies in Veldhoven werd er op zaterdag 20 mei door de organisatoren ook startgelegenheid geboden aan een gelegenheidsploeg in het blauwe tricot van BELISOL, één van de twee hoofdsponsors van het Kempenklassement. Alleen rensters waarvan het team niet had ingeschreven voor de klassieker kwamen voor een plek in deze selectie in aanmerking. De ploeg stond als Regioteam Zuid-Nederland aan het vertrek. Na het afhaken van de geblesseerde Nina Kessler werd topschaatster Arianna Pruisscher twee dagen ervoor gevraagd om de ploeg te complementeren. De Omloop eindigde in een massasprint met Marit Cent op de 24e plaats, Arianna Pruisscher die 66e werd, Bente van den Nouweland als 90e finisher en Maud Kaptheijns die kort achter het peloton naar de 97e plaats reed. Britt Teunissen (die voor het eerst in vier jaar weer in een klassieker aan de start verscheen) en Fleur Koeling (die voor eigen deur reed) werden op achterstand voortijdig uit koers gehaald. De deelneemsters in het Belisol-shirt waren bijzonder te spreken over de organisatie en begeleiding van het team. Met dank aan dit begeleidingsteam bestaande uit Twan van Gestel, Michel van der Heijden, Peter Artz en Anita Teunissen!

 

 

Op de foto van Theo van Sambeek v.l.n.r. Marit Cent, Bente van den Nouweland, Fleur Koeling, Britt Teunissen, Arianna Pruisscher en Maud Kaptheijns.

 


Geplaatst

in

door

Tags: