Kempenklassement

GELEGENHEIDSPLOEG KEMPENKLASSEMENT IN ZLM OMLOOP DER KEMPEN

Op initiatief van mede-bestuurslid Edwin Cruijssen  nam er vorig jaar voor het eerst een team deel aan de ZLM Omloop der Kempen onder de vlag van het Kempenklassement. Op deze manier konden de rensters die hoog genoteerd stonden in het overkoepelend klassement over de wedstrijden in de Brabantse Kempen toch deelnemen als hun eigen ploeg niet aan de start kwam. Ook dit jaar hebben we in overleg met de organisatoren die mogelijkheid geboden. Onder de teamnaam Regioteam Zuid-Nederland (powered by Belisol Eindhoven) komen een zestal wielrensters in het blauwe sponsorshirt op zaterdag 20 mei aan het vertrek van de klassieker in Veldhoven.

 

Nina Kessler (34) uit Velserbroek was in 2012 de eerste eindwinnares van het (toen nog) Baby Dump-Kempenklassement en zou ook in 2014 en 2017 de eindzege naar zich toe halen. Ze is geblesseerd teruggekeerd uit de Vuelta waar ze met haar team Jaico-Ailula aan deelnam. Mits hersteld komt ze aan de start van de ZLM Omloop der Kempen waarin ze vorig jaar als derde finishte en op het erepodium mocht plaats nemen.                                                                                                                                                        UPDATE  Eén week voor de ZLM Omloop der Kempen is uit een scan gebleken dat Nina in de Vuelta toch een breuk in haar schouder heeft opgelopen en daardoor enkele weken uit de running is. We wensen haar een spoedig herstel toe.

Marit Cent (23) uit het Twentse Goor staat na de eerste wedstrijd op Tweede Paasdag in Gerwen op de zesde plaats in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. De wielrenster van de Almelose wielervereniging won in dit prille seizoen de Hoppenbrouwers-Koningsronde van Almelo en was dicht bij de overwinning in de wielerronde van de Vijver in Hengelo. Haar vader Eric nam als baanrenner tweemaal deel aan de Olympische Spelen en won in 1988 in kermisvierend Duizel. Dochter Marit werd hier vorig jaar tweede.

 

Britt Teunissen (29) uit het Noord-Limburgse Ysselsteyn is na drie jaar afwezigheid weer in het wielerpeloton teruggekeerd. In 2015 en 2018 eindigde Britt als derde in de eindstand van het Kempenklassement. Haar terugkeer, met een vierde plaats in het Duitse Bocholt, is hoopgevend. Britt komt uit een echte wielerfamilie waarvan haar opa Thei en vader Martin  actief waren op de racefiets en broer Mike furore maakt bij de profs. Moeder Anita is de verzorger van de gelegenheidsploeg.

 

Bente van den Nouweland (20) uit Rijen begon als jeugdwielrenster met het rijden van wedstrijden. In de kleuren van Restore Cycling won ze vorig jaar in eigen regio het Hart van Gilze en fietste naar de Regionale wielertitel in Valkenswaard. Ook dit seizoen behoort ze tot de regelmatige prijsrijders. In het Greeniuz-Belisol Kempenklassement neemt ze na de wedstrijd in Gerwen de negende plaats in de tussenstand in.

 

Maud Kaptheijns (28) uit Bergeijk heeft zich in haar wielercarrière vooral gericht op het veldrijden. Eén van de hoogtepunten was daarbij (met uitstel) het veroveren van de Europese titel bij de beloften. Vorig jaar soleerde ze op de weg naar de overwinning in het Kempendorp Riethoven. In de eindstand van het Belisol Eindhoven-Kempenklassement eindigde de renster van TWC de Kempen vorig jaar op de vierde plaats.

 

Fleur Koeling (20) uit Maastricht heeft de overstap vanuit de atletiek naar de wielersport gemaakt. Haar “roots” liggen in Veldhoven waar ze in de finishstraat, de Dorpstraat, is opgegroeid. Voor haar studie geneeskunde is ze neergestreken in Maastricht, waar ze lid is geworden van de studentenwielervereniging de “Dutch Mountains”. Ze komt in haar eerste jaar als actief renster uit in de categorie beloften. Ze is heel enthousiast over haar eerste deelname. “Dat ik de eerste Veldhovense ooit ben die bij deze wedstrijd aan de start staat, maakt het tot een grote eer.”

Het begeleidingsteam bestaat uit ploegleider Twan van Gestel, assistent-ploegleider Michel van der Heijden, mecanicien Peter Artz  en verzorger Anita Teunissen.

We wensen het team heel veel succes toe!

 

Op de foto van Björn van der Schoot het team van vorig jaar tijdens de ploegenvoorstelling.


Geplaatst

in

door

Tags: