Kempenklassement

JEUGDRONDE DOMMELEN MET ENKELE NIEUWE LEIDERS IN KLASSEMENT

Ruim honderdvijftig deelnemers stonden er op de tweede zaterdag van april aan de start van de jeugdronde van Dommelen. Op het clubparkoers van de plaatselijke wielerclub TWC de Kempen uit Valkenswaard werd er voor de tweede maal dit wegseizoen gestreden om de punten in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. Het regelmatigheidsklassement in de Kempenregio dat dit jaar zes wedstrijden voor de jeugd kent. De leiders in de klassementen na de wedstrijden in Dommelen.

Categorie 1 (jongens) Huib van Spreuwel (Goirle)

Categorie 1 (meisjes) Pleun Bunning (Erp)

Categorie 2 (jongens) Mats Traksel (Rucphen)

Categorie 2 (meisjes) Emma van Boven (Milheeze)

Categorie 3 (jongens) Tijn Groffen (Riel)

Categorie 3 (meisjes) Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel)

Categorie 4 (jongens) Olivier Klippel (Sprundel)

Categorie 4 (meisjes) Jules van den Hoogen (Eindhoven)

Categorie 5 (jongens) Jens Dekkers (Ijzendijke)

Categorie 5 (meisjes) Puck Bunning (Erp)

Categorie 6 (jongens) Raf Bastiaanssen (Sprundel)

Categorie 6 (meisjes) Imke Menting (Apeldoorn)

Categorie 7 (jongens) Delano Heeren (Sprundel)

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op de KNWU-site. Eind deze week zijn op www.kempenklassement.nl de standen in het algemeen klassement terug te vinden. De volgende wedstrijd in het kader van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement voor de KNWU-jeugd wordt op zondag 21 mei tijdens het Wielerweekend in Veldhoven verreden. Het betreft hier de oudste drie jeugdcategorieën 5,6 en 7. Voor deze categorieën komt er een nieuwe wedstrijd bij op zondag 17 september in ’t Loo (Bergeijk). Dit wordt dan ook de finalewedstrijd van het klassement.

 

Op de foto staat links Mats Traksel te pronken met zijn leiderstrui. Zijn ouders Bobby en Christa Traksel zijn met Yarn Cycling Wear de leveranciers van de truien. Rechts staat Jens Dekkers op de foto. Zijn vader Hans won in 2018 het overkoepelend klassement bij de Elite en Beloften.

(Foto’s: Leon de Ruiter)


Geplaatst

in

door

Tags: