Kempenklassement

ELISA SERNÉ SPRINT NAAR ZEGE IN GROTE RONDE VAN GERWEN

Met 67 vrouwen aan de start waren de organisatoren van de Grote Ronde van Gerwen bijzonder tevreden over de opkomst. Op het 3,5 kilometer lange parkoers door de dorpskom en het buitengebied van Gerwen waren het een elftal koploopsters die voorop kwamen te rijden. Daarbij een aantal favorieten die in de eerste wielercriteria van dit seizoen podiumplaatsen veroverden. De elf leidsters, met de eindwinnares van het Belisol Eindhoven Kempenklassement van vorig jaar Anna van Wersch, zouden een maximale voorsprong van bijna drie minuten bij elkaar sprokkelen. In de finale slaagden Elisa Serné, Anne Knijnenburg en Anna van Wersch erin om hun medevluchters achter te laten en te sprinten voor de felbegeerde overwinning. Elisa Serné (een week eerder nog geklopt om de tweede plaats in het Oost-Brabantse Oploo) trok de sprint van veraf aan. “Dat had ik geleerd van vorige week. Gelukkig kwam er niemand meer overheen.” Anna van Wersch eindigde op de tweede plaats, terwijl voormalig atlete Anne Knijnenburg (ditmaal met een derde plaats) opnieuw op het podium kwam. Na afloop mocht winnares Elisa Serné uit handen van Marcel Craninckx (bestuurslid van de Stichting Kempenklassement) de eerste leiderstrui van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement in ontvangst nemen. In het algemeen klassement hebben Elisa Serné en Anna van Wersch beiden 54 punten verzameld (ook met de bonificatiepunten van de tussensprints), terwijl Anne Knijnenburg met 34 punten derde staat in de tussenstand. De stand na één wedstrijd is binnenkort op www.kempenklassement.nl te vinden.

 

De volgende wedstrijd die meetelt voor het Greeniuz-Belisol Kempenklassement is de ZLM-Omloop der Kempen op zaterdag 20 mei in Veldhoven. Evenals vorig jaar proberen we weer een gelegenheidsploeg te formeren uit rensters waarvan de teams/clubs niet voor deze wedstrijd hebben ingeschreven maar die wel zoveel mogelijk in de andere wedstrijden in het kader van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement van start gaan. Dit weekend werd ook bekend gemaakt dat de organisatoren van de wielerronde van ’t Loo (gelet op het geringe aantal deelnemers van vorig jaar) alsnog de vrouwenwedstrijd hebben geannuleerd. Dat betekent ook dat de finalewedstrijd voor de vrouwen nu op maandag 14 augustus in Steensel verreden wordt.

 

(Foto: Theo van Sambeek)


Geplaatst

in

door

Tags: