Kempenklassement

TWEEDE PAASDAG GROTE RONDE VAN GERWEN

Traditiegetrouw wordt het Greeniuz-Belisol Kempenklassement op Tweede Paasdag bij de mannen en de vrouwen geopend met de Grote Ronde van Gerwen. Voor de “klassieker onder de criteriums” hebben zich een record aantal deelnemers aangemeld. Ook bij de inschrijving voor het voorprogramma van de nieuwelingen en junioren is het maximale aantal bereikt. Hun deelname aan het overkoepelend klassement was vorig jaar eenmalig in verband met het 25-jarig jubileum. De elite en beloften-vrouwen gaan maandag om 2 uur van start voor 60 kilometer koers. De eindwinnares van het klassement van vorig jaar Anna van Wersch staat opnieuw aan de start, evenals de nummer drie van vorig jaar Patricia Nuyens. De concurrentie is er o.a. van Mareille Meijering (vorig jaar in Gerwen derde), voormalig topatlete Anne Knijnenburg, Pauliena Rooijakkers en de weer in het wielerpeloton teruggekeerde Britt Teunissen die vijf jaar geleden met een tweede plaats in het kerkdorp op het podium stond.

 

Honderdveertig elite-beloften-mannen horen om 4 uur het startschot klinken voor een wedstrijd over 80 kilometer. Tweevoudig winnaar Coen Vermeltfoort wordt ook dit jaar tot de kanshebbers op de overwinning gerekend. Voorin worden ook toppers als oud-winnaar Marien Bogerd, Raymond Kreder (afgelopen week nog succesvol in de Tour of Thailand), Bram Dissel, Jasper de Laat en de Zeeuw Rico van Damme verwacht. De Belgische ex-kampioen Rutger Wouters (vorig jaar meer dan 30 overwinningen) en de Let Martins Pluto staan eveneens in het rijtje van de favorieten. Na afloop van de beide wedstrijden worden de eerste leiders in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement gehuldigd. Voor de eindzege in het overkoepelende klassement van de wedstrijden in de Brabantse Kempen is opnieuw, zowel voor de mannen als voor de vrouwen, 1000 Euro gereserveerd.

 

Op Eerste Paasdag wordt op het clubparkoers van TWC De Kempen in Dommelen de tweede wedstrijd in het kader van het Greeniuz-Kempenklassement verreden voor de KNWU-jeugd. De eerste leiderstruien zijn vorige week al in Tilburg-Reeshof uitgereikt.

(Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: