Kempenklassement

WEDSTRIJDKALENDER 2023 KLASSEMENT VROUWEN BEKEND

Ondanks de geringe deelname van de vrouwelijke licentiehouders vorig jaar in de wedstrijden van het Kempenklassement hebben de meeste wedstrijdorganisatoren deze categorie weer op de KNWU-kalender geplaatst. Het Greeniuz-Belisol Kempenklassement voor de vrouwen telt dit wegseizoen acht wedstrijden.

De kalender ziet er als volgt uit:

Maandag 10 april: Grote Ronde van Gerwen

Zaterdag 20 mei: ZLM-Omloop der Kempen Veldhoven

Zaterdag 27 mei: Kermisronde van Westerhoven

Maandag 19 juni: Kermisronde van Riethoven

Maandag 26 juni: Kermisronde van Luyksgestel (omnium)

Maandag 31 juli: Kermisronde van Duizel “Om de Gele Trui”

Maandag 14 augustus: Kermisronde van Steensel

Zondag 17 september: Ronde van ’t Loo Bergeijk

In vergelijking met vorig jaar hebben de organisatoren van de Hapertse wielerronde de wedstrijd voor vrouwen ingeruild voor een “Dikke Bandenrace” voor de schooljeugd. Ook voor de wielerronde van Bergeijk heeft men gekozen voor een andere invulling van de categorieën. De wedstrijdorganisatoren van Riethoven en Duizel bieden geen stortgelegenheid aan de UCI-rensters. Door het drukke uitgebreide internationale wedstrijdprogramma is overigens vorig wegseizoen gebleken dat het voor de rensters uit een UCI-team steeds moelijker is geworden in de criteriums aan de start te komen. Begin november staat de eindprijsuitreiking van het regelmatigheidsklassement gepland, waar dan bekend is wie de opvolgster als eindwinnares is geworden van Anna van Wersch.

(Foto: Peter van Rooij)

 


Geplaatst

in

door

Tags: