Kempenklassement

WEDSTRIJDKALENDER 2023 KLASSEMENT MANNEN BEKEND

Na de jubileumeditie van vorig jaar is ook de nieuwe wedstrijdkalender van het Kempenklassement voor het komende wegseizoen vastgesteld. Om zijn bedrijf in warmtepanelen te promoten heeft hoofdsponsor Dirk Bellemakers de bedrijfsnaam Greeniuz aan het klassement toegevoegd. In het kader van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement bij de elite en beloften-mannen staan er negen wedstrijden op het programma:

Maandag 10 april: Grote Ronde van Gerwen

Zaterdag 27 mei: Kermisronde van Westerhoven

Maandag 19 juni: Kermisronde van Riethoven

Dinsdag 20 juni: Kermisronde van Hapert

Dinsdag 11 juli: Kermisronde van Bergeijk

Maandag 31 juli: Kermisronde van Duizel “Om de Gele Trui”

Maandag 14 augustus: Kermisronde van Steensel

Zaterdag 19 augustus: Tour d’Oospel Ospel

Zondag 17 september: Ronde van ’t Loo Bergeijk (FINALE)

In vergelijking met vorig jaar zijn er ook een aantal wedstrijden in het regelmatigheidsklassement weggevallen. De wedstrijdorganisatoren van Geldrop en Bladel hebben gekozen voor de categorie amateurs, de wielerronde in Lieshout vindt geen doorgang en de Kermisronde van Luyksgestel kent voor haar 55e uitgave een andere invulling met een profkoers naar Vlaams voorbeeld. Begin november vindt de eindprijsuitreiking plaats en weten we wie de opvolger van Roy Hoogendoorn als eindwinnaar is geworden.

(Foto: Peter van Rooij)

 


Geplaatst

in

door

Tags: