Kempenklassement

OOK IN 2023 STRIJD OM LEIDERSTRUI IN JEUGDWIELERRONDES

Na het succesvolle verloop van het regelmatigheidsklassement voor de KNWU-jeugd vorig jaar is er, in overleg met hoofdsponsor Dirk Bellemakers, gekozen voor een continuering. In het Greeniuz-Belisol Kempenklassement zijn dit keer een vijftal jeugdwielerrondes in de Kempenregio opgenomen. Er wordt in zeven categorieën, zowel bij de jongens als de meisjes, gestreden om de leiderstrui die een nieuw ontwerp kent. Vanaf categorie drie zijn er voor de deelnemers extra punten te verdienen tijdens de tussensprints. Vorige maand vond de eindprijsuitreiking van de eerste editie plaats tijdens een baanclinic begeleid door wereldkampioen Harrie Lavreysen in het Apeldoornse Omnisport. Ook dit wegseizoen wordt gedacht aan een passende afsluiting waar de eindprijzen worden uitgereikt.

Het wedstrijdprogramma ziet er als volgt uit:

Zondag 2 april: 30e Jeugdwielerronde van de Reeshof(Tilburg)

Zondag 9 april: Jeugdronde van Dommelen(Valkenswaard)

Zondag 21 mei: Wielerweekend Veldhoven (Categorie 6 en 7)

Zaterdag 2 september: 8e Kermisronde van de Weebosch (Bergeijk)

Zondag 10 september: Van Zelst-Jeugdronde van Geldrop (FINALE)

(Foto: Theo van Sambeek)


Geplaatst

in

door

Tags: