Kempenklassement

Gezellige eindprijsuitreiking Belisol Eindhoven Kempenklassement

Op de eerste zaterdag van november vond traditiegetrouw de Eindprijsuitreiking plaats van het overkoepelende klassement over de wielerwedstrijden in de Brabantse Kempen. De avond in de grote zaal van De Tipmast in Bladel stond niet alleen in het teken van het uitreiken van de eindprijzen maar ook van de terugblik op de afgelopen 25 jaar. In 1996 werd de eerste editie van het (toen nog) Rabobank-Kempenpers Kempenklassement verreden, gevolgd door de jarenlange sponsoring van Baby Dump. Vanaf 2018 fungeert oud-prof Dirk Bellemakers met zijn bedrijf Belisol Eindhoven als hoofdsponsor. Hij kondigde op de druk bezochte Eindprijsuitreiking een primeur aan. Vanaf volgend jaar verandert de naam namelijk in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. Daarmee wordt promotie gemaakt voor het bedrijf met warmtepanelen dat een flinke groei meemaakt. Met deze warmtepanelen worden op een vernieuwende en zuinige manier woningen verwarmd.

De eerste huldigingen die plaats vonden waren die van de jongerencategorieën, waarbij Anco Ballif de hoofdprijs bij de nieuwelingen in ontvangst mocht nemen en Duncan van Norel als eindwinnaar bij de junioren gehuldigd werd. Alle aanwezige prijswinnaars blikten in het kort aan de micro terug op het wegseizoen en keken vooruit naar het komende wielerjaar. Iets meer aandacht werd er besteed aan de prijsuitreiking bij de vrouwen waar Anna van Wersch de eerste prijs in ontvangst mocht nemen en bij de mannen waar Roy Hoogendoorn de eindwinnaar werd. Tijdens de avond werd ook afscheid genomen van bestuurslid Hans Kusters die maar liefst 21 jaar deel heeft uitgemaakt van het bestuur van het Kempenklassement. Volgende maand zal de nieuwe wedstrijdkalender bekend gemaakt worden. Als extra herinnering aan het jubileum werden er aan alle aanwezigen in de zaal een gratis jaaroverzicht in boekvorm en een kalender voor het nieuwe jaar uitgereikt.

(Foto: Jo Nederkoorn)


Geplaatst

in

door

Tags: