Kempenklassement

ANOUSKA KOSTER WINT OPNIEUW OP ’T LOO

Zowel bij de vrouwen als bij de mannen stond de wielerronde van ‘t Loo in het kader van de finale van het Belisol Eindhoven Kempenklassement. De eindwinnares Anna van Wersch ontbrak in verband met haar deelname aan het Nationale Studentenkampioenschap. In vergelijking met de eerste editie van de wielerronde vorig jaar stond er de helft van het aantal deelneemsters van toen dit keer aan de start. De dertien deelneemsters lieten zich ondanks de regenval niet onbetuigd. Uiteindelijk zou er een kopgroep van zes rensters wegrijden waarbij de winnares van vorig jaar Anouska Koster, de schaatsende wielrensters Dieke Hendriks en Quinty Ton, streekrenster Mijntje Geurts uit Luyksgestel, Lieke van Zeelst en Céline van Houtum. De eindsprint in de finishstraat ’t Loo werd van veraf ingezet door Dieke Hendriks die op de meet geklopt werd door Anouska Koster. In eerste instantie stond de renster van het World Tourteam Jumbo-Visma niet op de deelnemerslijst. “Oorspronkelijk zou ik met de ploeg in Frankrijk rijden, maar door enkele ziektegevallen moesten we daar verstek laten gaan. En dan is het leuk om hier voor de tweede keer te winnen.” De winnares van de Steenselse Kermisronde Quinty Ton werd derde. Met de wielerronde van ’t Loo werd ook de jubileumeditie van het overkoepelende Belisol Eindhoven Kempenklassement afgesloten. De in Maastricht studerende Tilburgse Anna van Wersch won het eindklassement vóór haar provinciegenote Susanne Meistrok uit Elshout. Bij afwezigheid van Maud Kaptheijns (begonnen aan het veldritseizoen) kon Patricia Nuyens uit Eersel een plaats opschuiven en belandde op de derde plaats van het eindpodium. De oorspronkelijk uit Someren-Eind afkomstige Patricia toonde daarmee haar regelmaat in de Kempische koersen.

(Foto: Theo van Sambeek)

 

 


Geplaatst

in

door

Tags: