Kempenklassement

QUINTY TON SPRINT NAAR EERSTE ZEGE IN STEENSEL

Ondanks het beperkte aantal deelneemsters (13) hebben de vrouwen in de 39e Kermisronde van Steensel op kermismaandag een attractieve wedstrijd laten zien. Door de herinrichting van de vroegere finishstraat was men ditmaal uitgeweken naar een nieuwe start-en finishlocatie aan de Riethovenseweg. Veel toeschouwers zagen ook hier een kopgroep wegrijden die niet meer achterhaald werd. Daarbij de nummers één en twee in het Belisol Eindhoven Kempenklassement Anna van Wersch en Susanne Meistrok, streekrenster Maud Kaptheijns, Canyon-SRAM-renster Pauliena Rooijakkers, Elisa Serné, de Friezin Anneke Dijkstra en Quinty Ton uit Geldermalsen in het shirt van Liv-Ekstra. De Gelderse had haar zinnen tijdens het criterium op de leidersprijs gezet, maar had nog voldoende reserves over om de eindsprint van de koploopsters te winnen. “Na mijn zware val in de Giro Donne ben ik heel blij met deze overwinning. De vorige keer was ik hier in Steensel nog tweede en vandaag dus de winst.” Ook klassementsaanvoerder Anna van Wersch kwam met haar tweede plaats op het podium. Anneke Dijkstra eindigde op de derde plaats. Met nog één wedstrijd voor de boeg (op zondag 18 september in Bergeijk-’t Loo) deed Anna van Wersch opnieuw goede zaken voor het klassement. Zij kondigde na afloop aan dat ze in de finalewedstrijd verstek moet laten gaan.

(Foto: Peter van Rooij-Kempenfoto)


Geplaatst

in

door

Tags: