Kempenklassement

AUSTRALIËR DANIEL LUKE VERRAST IN STEENSEL

Het zag er lange tijd naar uit dat de Kermisronde van Steensel bij de mannen uit zou draaien op een massasprint. De 31 deelnemers (met een redelijke buitenlandse inbreng) bleven op het bochtige stratenparkoers rondenlang bij elkaar. Totdat de Australiër Daniel Luke het tijd vond om er alléén vandoor te gaan. De reactie bleef in eerste instantie uit totdat belofte Huub Artz uit het naburige Wintelre op jacht ging naar de leider. Die kwam dolgelukkig als winnaar over de aankomstlijn. De 23-jarige Luke verblijft in de zomermaanden in Beuningen en draagt het shirt van het Dutch Food Valley Cycling Team. “Het is mijn eerste overwinning in het buitenland. Toen ik wegreed uit het peloton dacht ik “alles of niets”. Het is alles geworden.” Minder dan een halve minuut later kreeg ook streekrenner Huub Artz flink applaus door als tweede te finishen. Het was Coen Vermeltfoort die op het oog met veel gemak de groepsspurt om de derde plaats won door Raymond Kreder te verslaan. De nummers één en twee uit het overkoepelende Belisol Eindhoven Kempenklassement Roy Hoogendoorn en Jos Koop ontbraken in kermisvierend Steensel op de deelnemerslijst. Ook voor de elite en beloften staat er nog één wedstrijd op het programma: de wielerronde van ’t Loo op zondag 18 september.

(Foto:Peter van Rooij-Kempenfoto)


Geplaatst

in

door

Tags: