Kempenklassement

LEIDER ROY HOOGENDOORN WINT DE “GLOBAL-TOUR D’OOSPEL”

Op de eerste zaterdag van augustus werd de 8e editie van de “Global Tour d’Oospel” verreden. De wielerronde in het Limburgse Peeldorp Ospel maakte voor het eerst, in het kader van de jubileumuitgave van het overkoepelende klassement, deel uit van het “Belisol Eindhoven Kempenklassement.”  Een duidelijke aanwinst voor de serie wedstrijden die voornamelijk in de Kempenregio plaats vinden. Hoewel er uiteindelijk toch nog 33 elite, beloften en amateurs aan de start stonden was het aantal afmeldingen weer groot. Met deelnemers uit Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en China was er ook sprake van een internationaal deelnemersveld. Het waren zes koplopers die uiteindelijk voorop zouden blijven: de Brit Harry Tanfield (oud-Vueltadeelnemer), Frits van Gemeren, Jos Koop, Koos Jeroen Kers, Etienne van Empel(oud-Girodeelnemer) en Roy Hoogendoorn. Vooral de Brit hield vooraan het tempo hoog. In de eindsprint toonde klassementsleider Roy Hoogendoorn zich de snelste sprinter vóór Tanfield en Koop. Door zijn overwinning heeft de ex-schaatser uit Boskoop zijn leiderspositie in het klassement kunnen verstevigen. In de rangschikking heeft hij 120 punten voorsprong op zijn naaste belager Eindhovenaar Jos Koop. De in Ospel afwezige Coen Vermeltfoort heeft in het klassement 161 punten achterstand op de leider. Op de plaatsen vier en vijf staan Raymond Kreder en Koos Jeroen Kers die beiden door een zware val in juni waren uitgeschakeld en inmiddels weer in wedstrijden uitkomen. De eerstvolgende wielerronde in het kader van het “Belisol Eindhoven Kempenklassement”  is op Kermismaandag 15 augustus de “Kermisronde van Steensel.”

(Foto: Johan Horst, Nederweert24)


Geplaatst

in

door

Tags: