Kempenklassement

COEN VERMELTFOORT DOOR ZEGE IN DUIZEL NAAR TWEEDE PLEK

Met 26 deelnemers aan de start bij de elite, beloften en amateurs in de Kermisronde van Duizel was de organisatie niet helemaal tevreden. Dat was zeker wel het geval bij de renners omdat er, naast de vele premies, ook nog een speciaal bonussysteem was om het deelnemersveld interessanter te maken. Toen de latere winnaar Coen Vermeltfoort en zijn ploeggenoot Tijmen Eising gezelschap kregen van de “youngsters” Ruben van Randeraat, Luuk van Gestel en Alain Broos was de beslissende vlucht een feit. Alleen nationaal beloftenkampioen Max Kroonen kon vooraan nog aansluiting vinden. Na afloop van de wielerronde werd Coen Vermeltfoort gehuldigd in de traditionele “Gele Trui.” Op het erepodium werd hij geflankeerd door twee ploeggenoten van het Volker Wessels Cycling Team: Max Kroonen sprintte naar de tweede plaats en Tijmen Eising werd derde. Omdat de nummers een en twee in het Belisol Eindhoven Kempenklassement leider Roy Hoogendoorn en Coen Vermeltfoort niet bij alle drie nog te verrijden wielerrondes in dit kader aan de start komen is er nog volop spanning in de top van het klassement. Roy Hoogendoorn leidt nu met 102 punten voorsprong op Vermeltfoort. Die heeft maar één punt voorsprong op Eindhovenaar Jos Koop. Op zaterdag 6 augustus staat de volgende wedstrijd op het programma als in het Peeldorp Ospel vanaf 18.15 uur de “Global Tour d’Oospel” verreden wordt.

(Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: