Kempenklassement

ANCO BALLIF EINDWINNAAR BIJ DE NIEUWELINGEN

In het kader van het 25-jarig jubileum van het Belisol Eindhoven Kempenklassement werd er dit jaar ook een regelmatigheidsklassement voor de categorie nieuwelingen verreden. Op de laatste zaterdag van juli was de “Mijl van Mares” de zevende en laatste wedstrijd in deze serie. Anco Ballif werd, ondanks zijn afwezigheid wegens vakantie, de eindwinnaar van het klassement. Met 32 punten achterstand behaalde Jente Derksen uit Haalderen de tweede plaats in het eindklassement vóór de Twent Jelle Weierink. Met één punt verschil eindigde Bram Vugts op de vierde plaats.

Het was ook Jente Derksen die zich in Maarheeze de snelste toonde van drie koplopers die in de slotfase uit het sterk uitgedunde peloton waren ontsnapt. Tweede werd Jelle Weierink terwijl medevluchter Antoine Quint als derde op het podium gehuldigd werd. De volgende plaatsen werden ingenomen door drie telgen uit bekende wielerfamilies: Ruud Junior Nagengast, Sven Joosten en Gino Weber. Helaas voor de organisatie was er een magere opkomst van de nieuwelingen. Het deelnemersveld beperkte zich namelijk tot dertien renners.

(Foto: Erwin Rijkers)


Geplaatst

in

door

Tags: