Kempenklassement

LOES ADEGEEST OPPERMACHTIG IN BERGEIJKSE KERMISRONDE

Ook voor de druk bezochte Kermisronde van Bergeijk voor vrouwen hadden zich slechts een beperkt aantal licentiehoudsters aangemeld. De strijd was er niet minder om. Onder impuls van Loes Adegeest (wereldkampioene E-racing) kwam er in de eerste kilometers al een ontsnapping op gang. Samen met de klassementsaanvoerster Anna van Wersch en de nummer twee uit het klassement Susanne Meistrok bouwde zij aan het stelselmatig uitbreiden van hun voorsprong. Met bijna twee minuten achterstand begon de winnares van de Kempische Wielerzomer van vorig jaar de Friezin Anouska Koster aan een onmogelijk karwei. Toch slaagde zij erin om in de finale nog aan te kunnen sluiten bij de koplopers.  Daar was de sterk rijdende Loes Adegeest, in Ierse dienst rijdend, er alleen vandoor gegaan om haar eerste criteriumzege van dit seizoen te boeken. “Ik rijd nu een internationaal getint programma waar niet altijd plaats is voor de criteriums.” De leidster in het klassement Anna van Wersch klopte in een milimetersprint Anouska Koster, terwijl Susanne Meistrok met de vierde plaats genoegen moest nemen. In de sprint van de groep om de vijfde plaats toonde de Belgische Daphné Acke zich de snelste vóór Maud Kaptheijns. De volgende wedstrijd in het kader van het Belisol Eindhoven Kempenklassement staat voor maandag 1 augustus op het programma als er in kermisvierend Duizel gestreden wordt om de Gele Trui en de blauwe leiderstrui. Daarin gaat met ruime puntenvoorsprong in het klassement Anna van Wersch van start.

(Foto: Theo van Sambeek)


Geplaatst

in

door

Tags: