Kempenklassement

BART LEMMEN WINT KERMISRONDE VAN BERGEIJK

Onder het toeziend oog van honderden toeschouwers gingen er 54 elite en beloften van start voor de Kermisronde van Bergeijk. De kijkers zagen ook diverse uitlooppogingen voorbij komen. De beslissende “slag” viel toen vier renners uit het peloton weg reden. Daarbij het Volker Wessels-duo Coen Vermeltfoort en Bart Lemmen, BEAT-coureur Stijn Daemen en individueel Witten Anthonisse. Vier achtervolgers probeerden de sprong naar voren te wagen, maar zouden toch uiteindelijk ruim een minuut achterstand eindigen. Van het kwartet maakte ook het wielertalent uit het naburige Luyksgestel Rens Vermeulen deel uit. Ook Vincent Hoppezak, Nick van der Meer en Remco Schouten behoorden tot de achtervolgers. In de finale besloot Bart Lemmen zijn medevluchters achter te laten en soleerde naar de verdiende overwinning. “Het is voor mij de eerste criteriumzege in deze categorie. Ik wist dat ik op deze manier voor winst kon gaan.” Voor ploegmaat Coen Vermeltfoort restte de tweede plaats, terwijl de Limburger Stijn Daemen er een derde plek uitsleepte. Witten Anthonisse viel net buiten het podium. De pelotonsprint om de negende plaats werd gewonnen door nationaal kampioen Jelle Johannink die klassementsleider Roy Hoogendoorn vóór bleef. Ook voor de mannen wordt er op maandag 1 augustus in Duizel gestreden om de Gele trui en de blauwe leiderstrui van Belisol Eindhoven.

(Foto: Theo van Sambeek)

 


Geplaatst

in

door

Tags: