Kempenklassement

OMNIUM IN LUYKSGESTEL LEVERT ZEGE OP VOOR MIJNTJE GEURTS

Vóór aanvang van de Kermisronde van Luyksgestel voor vrouwen regende het onophoudelijk. Gelukkig werd het droog toen de puntenrit van start ging. Door de geringe deelname (elf inschrijvingen) had de organisatie gekozen voor een omnium. Toen na het tweede onderdeel de afvalrit de behaalde punten bij elkaar werden geteld bleek dat de plaatselijke favoriete Mijntje Geurts haar eerste wedstrijd bij de vrouwen had gewonnen. De eerstejaars  belofte werd tijdens de huldiging door haar dorpsgenoten flink toegejuicht. “Bij Lotto-Soudal ben ik vooral voor grote internationale wedstrijden opgesteld. Dat ik dan hier in eigen dorp mijn eerste overwinning in mijn nieuwe categorie boek maakt me extra blij.” In de eindstand klasseerden Anna van Wersch en Susanne Meistrok zich als tweede en derde. Schaatser-wielrenner Dieke Hendriks kwam met haar vierde plaats net niet op het podium. Anna van Wersch behield de leiding in het Belisol Eindhoven Kempenklassement met 59 punten voorsprong op haar directe concurrente Susanne Meistrok. De volgende wedstrijd in dit kader staat voor dinsdag 12 juli op de wedstrijdkalender: de Kermisronde van Bergeijk.

(Foto: Björn van der Schoot)


Geplaatst

in

door

Tags: