Kempenklassement

ROY HOOGENDOORN WINT IN HAPERT EN WORDT NIEUWE LEIDER

Ondanks een groot aantal afschrijvingen werd de wedstrijd van de elite, beloften en amateurs in kermisvierend Hapert met 37 deelnemers een spannende koers. Uiteindelijk zouden een zevental koplopers de finale ingaan. Met Roy Hoogendoorn (de nummer twee uit het klassement), Jos Koop, Rico van Damme, Niels Immerzeel, Jasper de Laat, Remco Schouten en Luuk Schuurmans zaten er diverse renners bij die over snelle sprintersbenen beschikken. Het werd uiteindelijk hetzelfde podium als een dag eerder in Riethoven maar nu in een andere volgorde. Roy Hoogendoorn sprintte naar de vierde zege van dit seizoen en werd op het erepodium geflankeerd door streekrenner Jos Koop van TWC De Kempen (tweede) en de Zeeuw uit Yerseke Rico van Damme (derde). Voor Roy Hoogendoorn was het een succesvolle dag want hij kreeg na afloop ook de blauwe Belisol-leiderstrui uitgereikt als nieuwe leider. “Ik moet nu in de volgende wedstrijden zoveel mogelijk punten zien te verzamelen omdat ik niet aan alle wedstrijden in het kader van het regelmatigheidsklassement kan deelnemen.” Voor het eerst mocht hij als nieuwe leider de fles Astoria na afloop ontkurken. (Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: