Kempenklassement

RICO VAN DAMME SOLEERT NAAR ZEGE BIJ MANNEN IN RIETHOVEN

Bij de mannen stonden er in de Kermisronde van Riethoven 31 elite, beloften en amateurs aan de start. Zij maakten er een bijzonder levendige wedstrijd van. De vele toeschouwers zagen dat vooral de jonge garde uit de regio voorin meefietste. Regionale wielertalenten als Jesse Kramer (Jumbo-Visma Development Team), Mees Hendrikx (Alpecin-Fenix) en de beloften van wielerclub de Kempen waren bij diverse ontsnappingen betrokken. Zij konden niet voorkomen dat de sterke Zeeuw Rico van Damme alleen voorop kwam te rijden en verdiend naar de overwinning reed. Op de streep hield hij nog luttele twee seconden over op het peloton. “Het gaat dit seizoen bijzonder goed in de criteriums. Nu ik overgestapt ben naar een Belgisch team is mijn wedstrijdaanbod ook groter geworden.” Eindhovenaar Jos Koop toonde zijn sprintkwaliteiten door de groepsspurt te winnen voor de Boskooper Roy Hoogendoorn. Omdat zowel Raymond Kreder (door een zware val in de ZLM Tour) en Koos Jeroen Kers (uit de roulatie na een val in de Ronde van Limburg) afwezig waren stegen ook de posities van Roy Hoogendoorn en Jos Koop in het regelmatigheidsklassement. (Foto: Peter van Rooij)


Geplaatst

in

door

Tags: