Kempenklassement

MAUD KAPTHEIJNS WINT KERMISRONDE IN RIETHOVEN

Met de Kermisronde van Riethoven op de derde maandag van juni werd het Belisol Eindhoven Kempenklassement voortgezet. Met slechts elf vrouwen aan de start was de lokale organisatie uiteraard niet bijster tevreden. De licentiehoudsters die wel aan het vertrek stonden hebben zich wel aan het talrijke publiek getoond. In de rondekrant had Maud Kaptheijns verteld dat ze een groot liefhebber is van asperges. Een plaatselijke aspergeteler overhandigde haar voorafgaand aan de wedstrijd de Riethovense lekkernij. Het was ook de Bergeijkse die de beslissende demarrage plaatste en heel snel een grote voorsprong vergaarde. Met bijna vier minuten voorsprong won Maud haar eerste wegwedstrijd van dit seizoen. “De deelname hier was een goede voorbereiding op het komende veldritseizoen. Toen ik hoorde dat mijn voorsprong groeide ben ik maar doorgegaan.” De sprint van de achtervolgende groep werd gewonnen door de leidster van het regelmatigheidsklassement Anna van Wersch die de nummer twee uit het klassement Susanne Meistrok uit het Brabantse Elshout klopte. Anna van Wersch bleef het klassement aanvoeren met 187 punten gevolgd door Susanne Meistrok op 42 punten achterstand. (Foto: Jo Nederkoorn)


Geplaatst

in

door

Tags: