Kempenklassement

Jeugd Ronde van Lieshout

Afgelopen zondag kwamen de jeugdrenners weer in actie voor hun 3e wedstrijd om het Belisol Eindhoven Kempenklassement in het kader van de 25e editie van het Belisol Eindhoven Kempenklassement. De leiders na Dommelen werden voor de wedstrijden in de blauwe leiderstrui gehuldigd. Daar dit na Dommelen niet mogelijk was.

 

In categorie 1 was het opnieuw raak voor Emma van Boven. Zij klopte Sofie de Man en Jim Peeters in de eindsprint. Voor Emma van Boven was het 3x winst in 3 wedstrijden. Het spreekt voor zich dat zij ook de ranglijst aanvoert en ook het eerst meisje is, De leider bij de jongens Fedde Hendrikx staakte de wedstrijd. Waardoor Thomas van Katwijk de nieuwe leider is. Jim Peeters staat nu 2e en de oude leider Fedde Hendrikx staat nu derde.

 

Florian Castein eiste de winst op in categorie 2. Hij won de sprint van de kopgroep van 6 renners. De strijd om de Blauwe leiderstrui is erg spannend. Tijn Groffen staat nog steeds aan de leiding echter heeft hij 1 punt voorsprong op Lars Kleuskens. Lotte Verhoeven voert de ranglijst aan bij de meisjes. Zij blijft na Lieshout aan de leiding bij de meisjes.

 

Mads Eeldert won solo de wedstrijd in Categorie 3. Hij bleef de zusjes Quinty en Sanne Keijzer voor. Jules van den Hoogen blijft na Lieshout de ranglijst aanvoeren, en is het eerste meisje in de tussenstand. Niek Nolten is de nieuwe leider in de tussenstand bij de jongens. Hij neemt de leiderstrui over van Bodhi Moes. Hij kijkt nu tegen een achterstand van 3 punten aan.

 

Finn Menting won de sprint van het peloton in categorie 4. Mees Bunning is de nieuwe leider in deze categorie. Hij neemt de leiderstrui over van Thymo de Ruiter. Zij hebben beide evenveel punten in de tussenstand. Maar omdat de klassering van Mees Bunning beter is in de wedstrijd te Lieshout is hij de nieuwe leider. Zus Puck Bunning blijft aan de leiding bij de meisjes. Dus zowel broer als zus voeren in categorie 4 de ranglijst aan.

 

Bo Kramer won de wedstrijd in categorie 5. Ook zij won de sprint van het peloton. Stijn van Dongen blijft leider in deze categorie en Imke Menting blijft de leidster bij de meisjes.

 

Ook was er een pelotonsprint in categorie 6. Waarbij klassementsleider Andries Knapen de winst opeiste en Filijn Demuyt naar de tweede plaats verwees. Andries Knapen blijft hierdoor aan de leiding bij de jongens. Britt Jeucken blijft de ranglijst aanvoeren bij de meisjes.

 

Thomas Panken won de wedstrijd in categorie 7. Klassementsleider Matt Roijackers werd derde. Maar Roijackers blijft wel de ranglijst in categorie 7 aanvoeren. Zoals eerder gemeld rijden er in deze categorie geen meisjes.


Geplaatst

in

,

door

Tags: