Kempenklassement

Solo Australische Matilda Raynolds beloont met zege in Westerhoven

Door een opeenvolging van nationale en internationale wedstrijden voor de vrouwen stonden er zaterdagmiddag in de zesde Kermisronde van Westerhoven iets meer dan twintig deelneemsters aan het vertrek. Voor de leidster van het Belisol Eindhoven Kempenklassement Anna van Wersch verliep de wedstrijd voorspoedig omdat ze ook in de tussensprints onderweg voor de bonificatiepunten bijzonder actief was. Lange tijd zag het er naar uit dat de koers in een groepssprint zou eindigen. Totdat de Australische Matilda Raynolds (34) er alléén vandoor ging. De renster van het Inform TMX Make-team uit Melbourne zou de wielerronde met een voorsprong van bijna één minuut voorsprong winnen. “Ik ben zes weken in Nederland om de nodige ervaring op te doen. Hier kun je veel leren op wielergebied. Ik ben ook heel blij om hier te kunnen winnen.” Onder het toeziend oog van haar begeleider Harrie van der Horst mocht ze na afloop de overwinningsbloemen in ontvangst nemen. Na haar overwinning in Amerika vorig jaar was het zaterdag de eerste zege in Europa. In de groepsspurt toonde de leidster in het klassement Anna van Wersch zich de snelste vóór Susanne Meistrok uit Elshout. Ook zij werden op het podium gehuldigd en deden goede zaken voor het klassement. De penningmeester van het plaatselijke organisatiecomité èn lokale favoriet Maud Kaptheijns eindigde als zevende. De volgende wedstrijd die meetelt voor het Belisol Eindhoven Kempenklassement is de Kermisronde van Riethoven op maandag 20 juni.

(Foto: Theo van Sambeek)


Geplaatst

in

door

Tags: