Kempenklassement

Remco Stam verrast medevluchters in finale Westerhovense Kermisronde.

De ruim vijftig elite en beloften mannen hebben er zaterdagavond in de zesde Kermisronde van Westerhoven een bijzonder levendige wedstrijd van gemaakt. De wielerronde op het bochtige stratenparkoers langs de verschillende kermisattracties kenmerkte zich door een spervuur aan demarrages. Uiteindelijk waren het een twaalftal koplopers die voorop konden blijven. Daarbij ook de broers Maikel en Remco Stam uit Sprang-Capelle en de nummers één en twee in het klassement Raymond Kreder en Koos Jeroen Kers. Deze laatste, in het clubshirt van de mede-organiserende vereniging De Kempen, sprintte tijdens de koers attent mee toen er om de bonificatiepunten gestreden werd. Maar ook zij konden niet voorkomen dat Remco Stam uit de leidersgroep zou wegrijden en zijn voorsprong ook stelselmatig kon uitbreiden. Voor de renner in het clubshirt van wielervereniging Schijndel was het zijn tweede criterium van dit jaar. Drie jaar na zijn zege bij de junioren in Lieshout was het opnieuw raak. “Toch gaat mijn voorkeur uit naar het schaatsen. De wielerkoersen op de weg kan ik hiermee uitstekend combineren.” Zijn vader schaatslegende Arnold Stam stond zichtbaar trots de huldiging van zijn zoon te bekijken. Op het podium kon ook Boskoper Roy Hoogendoorn plaatsnemen die in de finale op jacht ging naar zijn fietsende collega uit het schaatspeloton. De Fries Harry Sweering complementeerde het podium met een derde plaats. Na afloop werd ook Koos Jeroen Kers gehuldigd die in de voorgaande edities verschillende podiumplaatsen had behaald. Dit keer kreeg hij de blauwe Belisol Eindhoven-leiderstrui uit handen van Wil Bellemakers uitgereikt. Met een miniem verschil van één punt in het regelmatigheidsklassement op de nummer twee Raymond Kreder ging de Amstelvener een dag later in Lieshout van start.

(Foto: Theo van Sambeek)


Geplaatst

in

door

Tags: