Kempenklassement

Oosterburen domineren juniorenkoers in Veldhoven

De junioren kwamen ook in een afwachtingswedstrijd tijdens het Veldhovense Wielerweekend in actie in de strijd om de leiderstrui van het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Vooraf werd al duidelijk dat de Duitse baanselectie een belangrijke rol zou spelen in het wedstrijdverloop. Onze oosterburen waren bij elke ontsnappingspoging betrokken en uiteindelijk was het Bruno Kessler uit Leipzig die zich het snelste toonde vóór zijn medevluchter en landgenoot Tobias Müller. De winnaar vertelde na afloop over zijn verdere ambities voor dit seizoen. “Vandaag was het mijn eerste buitenlandse overwinning. Het hoofddoel voor mij wordt dit jaar de Europese en Wereldkampioenschappen op de baan.” Driekwart minuut later kwam er met Westlander Sjors Lugthart (vorig jaar nationaal nieuwelingenkampioen) ook een Nederlander op het podium voor de resterende derde plaats. Bij afwezigheid van de klassementsaanvoerder Daan van den Eijnden waren het de Twent Duncan van Norel en Ed Uptegrove die zich mengden in de strijd om de punten voor het regelmatigheidsklassement. Met nog één wedstrijd voor de boeg (op zaterdag 30 juli in Maarheeze) wordt het klassement aangevoerd door Duncan van Norel die slechts drie punten voorsprong heeft op de renner uit Sint-Michielsgestel.

(Foto: Theo van Sambeek)


Geplaatst

in

door

Tags: