Kempenklassement

Anco Ballif verstevigt leiderspositie in klassement nieuwelingen

Veel belangstelling bestond er van rennerszijde en hun supporters voor de nieuwelingenwedstrijd in Veldhoven die na de aankomst van de ZLM Omloop der Kempen voor vrouwen verreden werd. Na een bijzonder levendige wedstrijd met diverse uitvalspogingen bracht de sprint van een grote groep uitsluitsel. De snelle Jelle Derksen uit het Gelderse Haalderen toonde zich daarbij de rapste. “Na twee tweede plaatsen is het vandaag eindelijk wel gelukt om de overwinning te behalen. Een ideale eindsprint voor mij.” Hij klopte Brabander Raf de Caluwé die tweede werd en de drager van de Belisol Eindhoven-leiderstrui Anco Ballif uit Gouda. Die verstevigde, ook met de behaalde punten in de bonificatiesprints, zijn leiderspositie in het regelmatigheidsklassement. Daarin heeft hij maar liefst zeventig punten voorsprong op de nummer twee Jelle Weierink. De volgende wedstrijd in het kader van het Belisol Eindhoven Kempenklassement staat op de laatste zondag van mei op het programma: de Grote Leo van Berlo-Ronde van Lieshout.

(Foto: Lisette Derksen-Tigchelaar)


Geplaatst

in

door

Tags: