Kempenklassement

Barbieri 75e winnares wedstrijd om het Kempenklassement

Afgelopen zondag was de Omloop der Kempen Ladies de tweede wedstrijd van het negende seizoen van het Kempenklassement. Dit was tevens de 75e vrouwenwedstrijd welke om het Kempenklassement voor vrouwen verreden werd. De Italiaanse Rachele Barbieri rijdend voor de WorldTour formatie van Lv-Xstra werd dus door haar winst de 75e winnares in deze reeks. In die negen jaar is het vrouwen klassement uitgegroeid naar een vaste waarde op de kalender, en kan de organisatie terugkijken op mooi eindwinnaressen om deze reeks. Welke door Nina Kessler, Evy Kuijpers, Vera Koedooder en Monique van de Ree op hun naam werden geschreven.

 

Na de Omloop der Kempen voert Anna van Wersch het Algemeen Klassement nog steeds aan. Zij heeft op dit moment 4 punten voorsprong op de winnares van de Omloop der Kempen Rachele Barbieri. Kijkend naar haar programma zal zij waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie komen in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Derde staat nu Marielle Meijering zijn heeft nu een achterstand van 6 punten. Sofie van Rooijen op 12 punten en Nina Kessler op 18 punten maken de top 5 verder vol. Met Lisa van Helvoirt, Susanne Meistrok, Marthe Truyen, Eva van Agt en Scarlet Souren zijn dit de rensters die de top 10 vervolledigen.

 

Ondanks de zwaarder wegende Omloop der Kempen staat alles na 2 wedstrijden nog dicht bij elkaar. En kan de wedstrijd in Westerhoven weer veel verschuivingen teweeg brengen.


Geplaatst

in

door