Kempenklassement

Thijs Vrij eerste leider bij de Nieuwelingen

Tijdens de Grote Ronde van Gerwen kwamen de meeste categorieën voor het eerst in actie. Zo ook de Nieuwelingen. Lang bleef het peloton bij elkaar. Richting de finale reden er 2 renners uit het peloton Ko Molenaar en Thijs Vrij. Zij sprokkelde in 2 tussensprint nog wat extra punten voor het Algemeen klassement. Uiteindelijk bleven zij uit de greep van het peloton. En streden zij voor de overwinning. Thijs Vrij klopte Ko Molenaar in de sprint, en won hiermee de Grote Ronde van Gerwen. Hiermee wordt hij tevens de eerste leider in het Belisol Eindhoven Kempenklassement bij de Nieuwelingen. Senna Romijn won de sprint van het peloton en werd daarmee derde.

 

Thijs Vrij heeft nu 9 punten voorsprong op Ko Molenaar en 19 punten op Senna Romijn. De rest staat daar kort achter.


Geplaatst

in

, ,

door