Kempenklassement

Scarlett Souren snelste in Gerwense vrouwen wedstrijd

Ook de Vrouwen begonnen in Gerwen aan hun Belisol Eindhoven Kempenklassement. Al snel in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 3. Lisa van Helvoirt, Eva van Agt en Anna van Wersch ontsnapte uit het peloton. Goed samenwerkende bouwde zij hun voorsprong uit tot ruim 45 seconden. De 3 leiders sprokkelde alle punten onderweg. Waarbij bij iedere sprint de leiders in dezelfde volgorde over de finish. Zo werd Anna van Wersch telkens eerste, Eva van Agt tweede en Lisa van Helvoirt derde.

 

Ellen van Dijk probeerde in de finale telkens om alleen weg te komen. Maar zij kreeg niet veel ruimte. Bij een volgende aanval ontstond er een achtervolgende groep van 4 rensters. Ellen van Dijk, Scarlett Souren, Mareille Meijering en Loes Adegeest. Ook Lorena Wiebes wilde graag mee maar zij kreeg het gat naar de tweede groep niet dicht. Uiteindelijk waren het drie groepjes die voor het peloton uitreden. Met drie vrouwen aan de leiding gevolgd door 4 achtervolgers. En daarachter had zich een groep van zes gevormd.

 

Uiteindelijk kwamen de eerste 2 groepen bij elkaar, en kende we een kopgroep van 7 rensters. Opnieuw probeerde Ellen van Dijk uit deze groep te ontsnappen, maar opnieuw kreeg zij weinig ruimte. Bij ingang laatste ronde waren de 7 nog steeds bij elkaar. En opnieuw probeerde Ellen van Dijk te ontsnappen. Echter de rest van de kopgroep bleef in haar buurt. Waardoor een sprint moest uitmaken wie de Grote Ronde van Gerwen op haar naam mocht schrijven. De Limburgse Scarlett Souren klopte uiteindelijk Ellen van Dijk die tweede werd, gevolgd door Mareille Meijering, Eva van Agt, Anna van Wersch, Loes Adegeest en Lisa van Helvoirt. Lorena Wiebes won de sprint van de achtervolgende groep.

 

Anna van Wersch haalde door haar vijfde plaats voldoende punten om de eerste leidster te worden in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Eva van Agt heeft 5 punten achterstand en bezet met de behaalde punten onderweg de tweede plaats in de tussenstand. Derde in de tussenstand is Scarlett Souren die nu 6 punten achterstand heeft. Het zijn dus 3 jonge clubrensters welke de ranglijst van het Belisol Eindhoven Kempenklassement aanvoeren. Ook Ellen van Dijk staat nog kort met 8 punten achterstand op leidster van Wersch. Lisa van Helvoirt kijkt als vijfde in de tussenstand al tegen 16 punten achterstand aan.


Geplaatst

in

,

door