Kempenklassement

Coen Vermeltfoort wint voor de 2e keer in Gerwen

Coen Vermeltfoort heeft de Grote Ronde van Gerwen of zijn naam geschreven. Na 2016 was dit zijn tweede zege in de Gerwense klassieker onder de criteriums. Hij kreeg Ricco van Damme en Remco Schouten mee op het erepodium,

 

De wedstrijd in Gerwen was een snelle. De 80 km werden in 1 uur en 47 minuten door de renners afgewerkt. Niemand kreeg echt de ruimte. En de gehele wedstrijd bleef het peloton bij elkaar. Tijdens de tussensprints voor de bonuspunten zagen wij telkens de mensen voorin die we vaak in de Kempische wedstrijd vooraan zien. Koos Jeroen Kers sprokkelde onderweg de meeste punten.

 

Maar wat de renners ook deden het peloton bleef bij elkaar. Waardoor Vermeltfoort in een zetel naar de finish werd gebracht. En hij dan makkelijk de overwinning opeiste. Zoals gemeld voor Ricco van Damme en Remco Schouten. Voor Vermeltfoort de tweede zege in het paasweekend. ’s Morgens kwam hij nog terug van de Tour de Loir et cher. Waar hij ook een etappe op zijn naam schreef.

 

Voor Vermeltfoort begint het Belisol Eindhoven Kempenklassement van dit jaar waar het laatste Kempenklassement voor corona eindigde als leider in de stand. Hij heeft nu 10 punten voorsprong op Ricco van Damme. Jasper de Laat staat nu derde en moet al 12 punten toegeven op Vermeltfoort. Raymond Kreder en Remco Schouten vervolledigen de top 5 in de tussenstand.