Kempenklassement

Jeugdronde van Dommelen

Zondag is de jeugdronde van Dommelen de 2e wedstrijd in het Belisol Eindhoven Kempenklassement voor de jeugd verreden. Opnieuw kwamen de 7 jeugdcategorieën aan de start. En zagen wij de eerste leiders in de Blauwe leiderstrui rondrijden.

 

In de wedstrijd voor categorie 1 was het opnieuw Emma van Boven die na de wedstrijd in Tilburg ook de wedstrijd in Dommelen op haar naam schreef. Zij blijft hierdoor aan de leiding staan in het Algemeen Klassement. Bij de jongens blijft Fedde Hendrikx.

 

De wedstrijd in Categorie 2 werd gewonnen door Florian Castein die de leider in de tussenstand Tijn Groffen voorbleef. Tijn Groffen verstevigd hiermee zijn leidende positie in het Algemeen klassement. En blijft dus bij de jongens in het bezit van de blauwe Belisol Eindhoven Leiderstrui. Door de afwezigheid van leidster Cheyenne van der Meer zie wij bij de meisjes een nieuwe leidster. Lotte Verhoeven voert deze ranglijst nu aan.

 

Een één tweetje in categorie 3 voor het Snelle Wiel. Niek Noten won de wedstrijd in categorie 3 voor clubgenootje Jules van den Hoogen. Jules wordt hierdoor de nieuwe leidster in het klassement in categorie 3, en ze is dus tevens het eerste meisje. Bodhi Moes bezet nu plaats 2 en wordt leider bij de jongens.

 

In categorie 4 won thuisrijder Jens Thissen. Hij bleef Tymo de Ruiter voor welke leider blijft in het Algemeen Klassement. Hij wordt gevolgd door broer en zus Bunning. Waarbij Puck Bunning aan de leiding blijft bij de meisjes.

 

In Categorie 5 werd de wedstrijd gewonnen door Imke Menting. Rune Mannaerts werd tweede voor klassementsleider Stijn van Dongen die 3e werd. Stijn van Dongen blijft wel de ranking aanvoeren.  Imke Menting komt door de winst in categorie 5 aan de leiding bij de meisjes. Zij neemt de leiderstrui over van Nicole van Sighem die niet aanwezig was ivm een kwalificatie wedstrijd in haar eigen district.

 

Andries Knapen boekte een dubbelslag in categorie 6. Hij won de wedstrijd en werd tevens de nieuwe leider in de tussenstand. Leider Pieter Westbroek was ook niet aanwezig ivm een kwalificatiewedstrijd voor het Nederlandse Kampioenschap in eigen regio. Britt Jeucken blijft de ranglijst aanvoeren bij de meisjes.

 

De wedstrijd in categorie 7 werd een prooi voor de Kempische Thomas Panken. Hij klopt Matt Roijackers en Sjuul Vleugels. Matt Roijackers nam door zijn korte klassering en de onderweg gesprokkelde extra punten de leiderstrui over van Sander Tullemans, die nu tweede staat.

 

Met de nieuwe leiders zal kort na pasen contact opgenomen worden. En de huldiging van de leiders zal plaatsvinden voor de start van de wedstrijd in Lieshout op zondag 29 mei. De hieronder in de lijst cursief geplaatste renners zijn de nieuwe leiders in de tussenstand na Dommelen.

 

Mocht iemand nog foto’s hebben en aan ons beschikbaar wil stellen houden wij ons aanbevolen. Deze mogen dan gestuurd worden naar info@kempenklassement.nl

 

 

Categorie Winnaar wedstrijd Leider Jongens Leidster Meisjes
1 Emma van Boven Fedde Hendrikx Emma van Boven
2 Florian Castein Tijn Groffen Lotte Verhoeven
3 Niek Noten Bodhi Moes Jules van den Hoogen
4 Jens Thissen Tymo de Ruiter Puck Bunning
5 Imke Menting Stijn van Dongen Imke Menting
6 Andries Knapen Andries Knapen Britt Jeucken
7 Thomas Panken Matt Roijackers

Geplaatst

in

door