Kempenklassement

Kempische Wielerzomer eenmalig alternatief voor Belisol Eindhoven Kempenklassement

In 2020 zou voor de 25e keer gestreden worden om de punten voor het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Het regelmatigheidsklassement over de wedstrijden in de Brabantse Kempen moest zowel vorig jaar als dit jaar worden geannuleerd door de strenge Coronamaatregelen. In overleg met de hoofdsponsor is dit keer gekozen voor een alternatief: de Kempische Wielerzomer presented by Belisol Eindhoven. Drie wedstrijden tellen voorlopig mee. De eerste, de ZLM Omloop der Kempen voor vrouwen, is inmiddels verreden waar Maike van der Duin de eerste leidster in het klassement werd. De tweede wedstrijd is de Kermisronde van Duizel die aanstaande maandag verreden wordt. Hier kunnen ook de elite-mannen punten verdienen voor het overkoepelend klassement. De finalerit wordt gevormd door de nieuwe wielerronde van Bergeijk-’t Loo die voor zondag 19 september op de regionale wielerkalender staat. Ook hier komen de elite-mannen en de elite-vrouwen strijden om de tien eindprijzen die voor beide categorieën gelijk zijn. De eerste prijs bedraagt 250 Euro. Nieuw is dat er in plaats van drie tussensprints er vijf maal gesprint wordt om de bonificatiepunten. Volgend jaar hoopt de organisatie alsnog het zilveren jubileum van het Belisol Eindhoven Kempenklassement te kunnen vieren met een dertiental wedstrijden in de Kempenregio en daarbuiten. Ook de jeugdcategorieën worden dan bij het klassement betrokken.


Geplaatst

in

door