Kempenklassement

Kempische Wielerzomer presented by Belisol Eindhoven

Na overleg met de diverse partijen, is er onderzocht wat er mogelijk is met die paar wedstrijden die nu nog op de kalender staan. Dat zijn er helaas niet veel meer. Toch willen wij de organisatoren die wel organiseren ondersteunen. En wij willen ook wat voor de renners en rensters betekenen. In overleg met onze hoofdsponsor is besloten om een mini klassement te organiseren met de resterende wedstrijden. Dit zullen wij echter niet onder de naam Kempenklassement doen. Daar wij hiermee aan onze 25e editie toe zijn. En graag een volledige klassement willen laten verrijden (wat in iedergeval meer wedstrijden bevat dan nu het geval is).

 

In overleg met onze hoofdsponsor die graag aan het iniatief meewerkt is besloten dat we een andere klassement laten verrijden. En zullen wij met die paar wedstrijden die wel georganiseerd worden de “KEMPISCHE WIELERZOMER presented by BELISOL EINDHOVEN laten verrijden. Het zal wel onder de vlag van Stichting Kempenklassement georganiseerd worden. En er zullen veel gelijkenissen zijn met het BELISOL EINDHOVEN KEMPENKLASSEMENT zijn, maar dan op kleinere schaal. Zo zal de leider in het klassement de Blauwe Belisol leiderstrui dragen en zal dezelfde puntentelling gebruikt worden, en er zullen ook tussensprints verreden gaan worden. Echter waren dit er normaal 3. Dat zullen er dit jaar 5 zijn (behalve bij de eerste wedstrijden voor de vrouwen). Ook de puntentelling van deze sprints zal iets aangepast worden. Gezien de geringe aantal wedstrijden zullen er deze keer ook geen 20 eindprijzen zijn. Echter gezien de snelle start (vanmiddag) van de eerste wedstrijd zal dit op korte termijn verder ingevuld worden.

De wedstrijden

Vrouwen 3 wedstrijden

  • Omloop der Kempen
  • Om de Gele Trui – Duizel
  • Wielerronde van ’t Loo – Bergeijk

 

De Elite mannen zullen in de laatste 2 genoemde wedstrijden strijden om de eindwinst van de KEMPISCHE WIELERZOMER presented by BELISOL EINDHOVEN. Mochten er nog meer Kempische organisatoren beslissen om alsnog hun wedstrijd te laten verrijden dan zullen deze ook mee tellen. Echter achten wij de kans op uitbreiding zeer klein.


Geplaatst

in

, ,

door