Kempenklassement

In 2020 25e Editie Kempenklassement

Dit jaar is Stichting Kempenklassement toe aan de 25e jaargang. De overkoepelende organisatie is hard bezig om de kalender voor dit jaar samengesteld te krijgen. Echter de nieuwe website van de KNWU waar de organisatoren hun wedstrijden moeten aanmelden, is hier nog niet klaar voor. We weten dan ook nog niet exact welke wedstrijden er dit jaar op de kalender komen te staan. Opnieuw zal Belisol Eindhoven weer als hoofdsponsor gaan fungeren.

 

Het Kempenklassement voor de Elite en Beloften mannen en vrouwen blijft bestaan. Dit in dezelfde vorm zoals deze al jaren verreden wordt. Dus de eerste 30 aankomende renners in de uitslag ontvangen de punten voor het Algemeen Klassement. Tevens worden er bij iedere wedstrijd 3 tussensprints verreden waar de eerste 4 aankomende renners punten krijgen die meteen meegaan naar het Algemeen Klassement. Voor zover dus nog niets nieuws. Echter zal er tijdens iedere wedstrijd aandacht geschonken worden aan het 25 jarig jubileum. Wat inhoudt dat er een vierde sprint zal worden verreden waar meerdere renners punten kunnen verdienen dan in de normale sprints. Deze supersprint zal op 25 kilometer van de finish verreden worden of de passage van de finishlijn welke het dichtste bij deze 25 kilometer ligt. Ook deze behaalde punten gaan rechtstreeks mee naar het Algemeen Klassement. Deze sprint is dus belangrijk voor de renners die voor het  Algemeen Klassement willen gaan.

 

Echter zal Stichting Kempenklassement ook op een andere manier het 25 jarig jubileum gaan vieren. Dit gaat we doen om ook voor alle jeugd categorieën een Kempenklassement te organiseren. Het betreft de 7 jeugdcategorieën, nieuwelingen en de Junioren. Stichting Kempenklassement kijkt hierbij naar de wedstrijden welke zijn aangemeld door de organisatoren. Het maakt niet uit hoeveel wedstrijden er verreden worden. Ook met maar 1 wedstrijd voor de desbetreffende categorie zal het klassement doorgang vinden. Uitgangspunt is dat het huidige Kempenklassement wordt doorgevoerd naar de overige categorieën. De puntentelling voor de jeugdcategorieën zal aangepast worden. En voor de overige categorieën zal gekeken worden hoeveel wedstrijden er voor deze categorie georganiseerd zullen worden.

 

Stichting Kempenklassement kijkt al uit naar de jubileum editie, en hoopt op korte termijn het wedstrijdprogramma per categorie bekend te maken.


Geplaatst

in

, ,

door